Wnoszę niniejszym do piotrkowskiej policji o podanie statystyk: ilu kierowców ukarano mandatami w tym roku za niezatrzymanie się przed przejściem dla pieszych.
Na Armii Krajowej to nagminne, także na wysokości pawilonu Społem. Trzy pasy - hulaj dusza ile fabryka dała, aby zdążyć na zielone - kto się przejmuje pieszymi. Najbezpieczniej było gdy straż miejska stała tam z fotoradarem - wtedy była pełna "kultura". Ale się skończyła.
to okropne, że taki młody chłopczyk ucierpiał... przejeżdżałam tamtędy i widziałam go jak leżał na asfalcie.... to był straszny widok... mam nadzieję, że wyjdzie z tego, a tego kierowcę powinni surowo za to ukarać!!!!
Własnie, przez takie coś giną ludzie. Tak ciężko się zatrzymać gdy auto na drugim pasie sie zatrzymało? Nie raz widziałem już takie sytuacje. BRAK MYŚLENIA.
Wyprzedzanie na przejściu dla pieszych na AK i Pilsudskiego-Sikorskigo jest nagminne. Za potrącenie pieszego na pasach z winny kierowcy powinni zabierać prawo jazdy.
Ja bym za potrącenie pieszego na przejsciu zabierała prawo jazdy,i do konca swoich dni sprawca wypadku musiałby z własnej kieszeni płacić rekompensatę np.50% swoich dochodów,nauczyli by się szanować ludzkie życie
Widząc pojazd, który zatrzymał się przed przejściem w celu przepuszczenia pieszego to inni kierowcy są zobowiązani też do zatrzymania. Wielu kierowców tego nie robi, a co niektórzy pewnie nie znają przepisów. Miałem już kilka takich sytuacji kiedy zatrzymałem się w celu przepuszczenia pieszego, rzadko który się zatrzymywał, dlatego lepiej na drogach wielopasmowych nie przepuszczać pieszych. Moja taka zasada "Nie zatrzymuję się" " Ty się zatrzymasz drugi zabije" Pomyślcie trochę nim dojdzie do tragedii, a było ich wiele właśnie w takich sytuacjach.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!